Beykoz'da yaşamak bir masalda yürümektir
| Makale İçeriği |
|---|
| Beykoz'da yaşamak bir masalda yürümektir |
| Sayfa 2 |
| Sayfa 3 |
| Sayfa 4 |
| Tüm Sayfalar |
Beykoz’da yaşamak bir masalda yürümektir!
(İstanbul Boğazı’nın tam ortasına dökülen Küçüksu Deresi’nden, Karadeniz’e kadar olan kısım Beykoz’dur. Yani Asya kıtasının tam da kuzeybatı ucu… Küçüksu Kasrı, Anadoluhisarı, Hıdiv Kasrı, Paşabahçe ve cam işleri, Beykoz Kasrı, Yuşa tepesi,
.

.
Tokat köyü, Akbaba, Anadolu kavağı ve Ceneviz (Yoros) Kalesi, Karadeniz’in köşesindeki Anadolu feneri, Beykoz koru ve ormanları ilk akla gelen ve uzun uzun anlatılabilecek konulardır… Fakat bizim yerimiz sadece Beykoz’un meydanını, kısaca anlatmaya yetecek… Ki zaten Seyyahıfakir Muammer Çelebi (yani bu satırların yazarı) da Beykoz’un İncirköy mahallesinde doğdu…)
.

.

(Tam arkada, sahilde görülen yeşil alan İncirköy Mahallesi...)
.
Ana Sayfa
Sonraki >
Yorum ekle
Dikkat : Buraya yazdığınız yorumlar, onaylandıktan sonra yayınlanmaktadır. Yorumunuzda, gerekli görüldüğü takdirde değişiklik, düzeltme vb. yapılabilir. Yorumunuz hiç yayınlanmayabilir. Bu konuda anlayışlı olmanızı rica ediyoruz.
Türkçe yazanlar için hatırlatmalar:
'Vazgeçtim, yazmıyorum' demeyin. Öğrenmesi çok kolay ;-)
Yorumlar
Muammer Erkul'un durduğu gibi dimdik durup, arkamı boğaza dönüp ben de resim çektirmiştim.
Çınar ağacının altından çekilmiş kareden bende de var. Ağacı dengeleyip çekmiştim ben de.
Çeşmenin yanında bir börekçiden börek yemiştim. Ama ne yazık ki çeşmeden su içmemişim :) karar verdim bayram da tekrar gideceğim.
Muammer Erkul okumak sağlıya zararlı :))) insan tekrar tekrar gezmek istiyor İstanbul'u...
T.Deniz
Pergin
"Fatsa sahili masallar diyarıdır" diye bir sayfa yapsak...
Eminim sen yine bize doğru bakar ve "ah" derdin...
Volkan Konak, (Sen kalem ol ben de kağıt, Yaz beni “yarim yarim”, Çiz beni “yarim yarim”, Çöz beni “yarim yarim”, Ah beni beni...) Derken bizler nasıl Karadeniz'e doğru bakıp kendi içimizin sızılarına bakıyorsak, işte bu da ona benziyor...
Önemli olan gönüllerin bir olması.
Cennette ayrılıklar olmayacak, biliyorsun değil mi? :)
Bin can feda bir tek dostuma
Her köşesi cennetim ezilir yanar içim
Bir başkadır benim memleketimmmm
Oralarda olmak-yaşamak elbette ayrıcalık, kıskandırmayın biz uzaktakileri.))
* * *
NOT: Sizin oranın dağlarının hele yaylalarının fotoğraflarını yayınlarsam millet bu sözün için seni ayıplar ama!..
Fatsa sahilinin güzelliğini ve düzenini de ben gibi pek çok kişi bilir...
Bir de o kurufasülyeci var hani, otellerin sokağında, peh yani! Bu kadar olur...
M:)
Ben burda, aklım orda
Güzel YARsa bize İSTANBUL'da
Burası da Bursa'da farketmez
Nasıl avuntu ama?...
:)
Masalda yürümeyi masallarda mı dinleyecekler?
Sevgilerle..
İBRAHİM