Beykoz'da yaşamak bir masalda yürümektir

Makale İçeriği
Beykoz'da yaşamak bir masalda yürümektir
Sayfa 2
Sayfa 3
Sayfa 4
Tüm Sayfalar

beykoz_1_www.muammererkul.com_

Beykoz’da yaşamak bir masalda yürümektir!

(İstanbul Boğazı’nın tam ortasına dökülen Küçüksu Deresi’nden, Karadeniz’e kadar olan kısım Beykoz’dur. Yani Asya kıtasının tam da kuzeybatı ucu… Küçüksu Kasrı, Anadoluhisarı, Hıdiv Kasrı, Paşabahçe ve cam işleri, Beykoz Kasrı, Yuşa tepesi,
.

beykoz_2_www.muammererkul.com_
.
Tokat köyü, Akbaba, Anadolu kavağı ve Ceneviz (Yoros) Kalesi, Karadeniz’in köşesindeki Anadolu feneri, Beykoz koru ve ormanları ilk akla gelen ve uzun uzun anlatılabilecek konulardır… Fakat bizim yerimiz sadece Beykoz’un meydanını, kısaca anlatmaya yetecek… Ki zaten Seyyahıfakir Muammer Çelebi (yani bu satırların yazarı) da Beykoz’un İncirköy mahallesinde doğdu…)
.
beykoz_10_www.muammererkul.com_
.
beykoz_15_www.muammererkul.com_
(Tam arkada, sahilde görülen yeşil alan İncirköy Mahallesi...) 
.
beykoz_13_www.muammererkul.com_

Yorumlar 

11 T.Deniz 29-07-2011 19:08
Şu meydandaki camide namaz kılmıştım. Orda bir teyze beni üzecek şeyler söylemişti. Aldırmamıştım.

Muammer Erkul'un durduğu gibi dimdik durup, arkamı boğaza dönüp ben de resim çektirmiştim.

Çınar ağacının altından çekilmiş kareden bende de var. Ağacı dengeleyip çekmiştim ben de.

Çeşmenin yanında bir börekçiden börek yemiştim. Ama ne yazık ki çeşmeden su içmemişim :) karar verdim bayram da tekrar gideceğim.

Muammer Erkul okumak sağlıya zararlı :))) insan tekrar tekrar gezmek istiyor İstanbul'u...

T.Deniz
Alıntı

10 Ziyaretçi 22-03-2010 10:52
Sana olan aşkımı herkes bilsin istiyorum Pergin'im, canım benim:):):)
Alıntı

9 Ziyaretçi 19-03-2010 21:48
Hülya inanmıyorum sana, bunları burayada yazdınya ne diyeyim sana.))
Alıntı

8 Ziyaretçi 19-03-2010 21:48
Size senelerdir yazmak istiyordum, pergin ablamdan dolayı ama nedense ya nasip olmadı ya da erteledim. Pergin ablam bu dünyada mutlu olmayı hak eden nadir insanlardan biridir. Benim için elmas ya da pırlanta değil hazinedir. Hayatımın her alanında sonuna kadar yanında olmayı ve yanımda olmasını istiyor ve de diliyorum Allah'tan. Biliyor musunuz burda benim hep bir yarım eksik ve hep yarım yaşıyorum herşeyi. O burda yaşamayı çok ister ve ben yaşadığım her güzellikte hep acı çekerim. Genelde sol yanım hep acır. Değer verdiğin birinin yaşamayı istediği birşeyi kendin yaşadığın zaman suçlu gibi hissediyorsun ya da en azından bende öyle oluyor. Pergin ablama hayatını yazmasını söylemişsiniz ben de onun kendi için birşeyler yapmasını istiyorum artık, başkaları için değil. Sırf kendi istediği ve mutlu olduğu için yapsın kimseyi düşünmeden. Onu mutlu edecek şeyler yapın lütfen onu kimse incitsin, üzsün istemiyorum...
Alıntı

7 Ziyaretçi 18-03-2010 16:52
Sevgili Muammer abi, İstanbul hayranı olan ablama Fatsa'yı hep övseniz de kâr etmeez:)
Alıntı

6 Ziyaretçi 18-03-2010 16:44
Cennette buluşmak dileğiyle o zaman.))
Pergin
Alıntı

5 Muammer Erkul 18-03-2010 13:25
Canım Pergin, sen Beykoz'da olsaydın ve bizler Fatsa'da olsaydık...
"Fatsa sahili masallar diyarıdır" diye bir sayfa yapsak...
Eminim sen yine bize doğru bakar ve "ah" derdin...
Volkan Konak, (Sen kalem ol ben de kağıt, Yaz beni “yarim yarim”, Çiz beni “yarim yarim”, Çöz beni “yarim yarim”, Ah beni beni...) Derken bizler nasıl Karadeniz'e doğru bakıp kendi içimizin sızılarına bakıyorsak, işte bu da ona benziyor...
Önemli olan gönüllerin bir olması.
Cennette ayrılıklar olmayacak, biliyorsun değil mi? :)
Alıntı

4 Ziyaretçi 18-03-2010 09:13
Bir müddet yer değiştirelim. Siz buralara gelin. Biz oralara gidelim. Böylelikle değişiklik yapmış olur, sıkılmayız bulunduğumuz ortamdan. Var mısınız.))
Alıntı

3 Ziyaretçi 17-03-2010 15:53
Havasına suyuna taşına toprağına
Bin can feda bir tek dostuma
Her köşesi cennetim ezilir yanar içim
Bir başkadır benim memleketimmmm

Oralarda olmak-yaşamak elbette ayrıcalık, kıskandırmayın biz uzaktakileri.))

* * *
NOT: Sizin oranın dağlarının hele yaylalarının fotoğraflarını yayınlarsam millet bu sözün için seni ayıplar ama!..
Fatsa sahilinin güzelliğini ve düzenini de ben gibi pek çok kişi bilir...
Bir de o kurufasülyeci var hani, otellerin sokağında, peh yani! Bu kadar olur...
M:)
Alıntı

2 Ziyaretçi 16-03-2010 23:45
CAN'ım Bursa'da, ben burda
Ben burda, aklım orda
Güzel YARsa bize İSTANBUL'da
Burası da Bursa'da farketmez
Nasıl avuntu ama?...
:)
Alıntı

1 Ziyaretçi 13-01-2009 09:26
Hiç düşündünüz mü Muammer Ağabey, ya Beykoz'u olmayanlar ne yapacaklar?..
Masalda yürümeyi masallarda mı dinleyecekler?
Sevgilerle..

İBRAHİM
Alıntı

Yorum ekle

MESAJ YAZMADAN ÖNCE:

Dikkat : Buraya yazdığınız yorumlar, onaylandıktan sonra yayınlanmaktadır. Yorumunuzda, gerekli görüldüğü takdirde değişiklik, düzeltme vb. yapılabilir. Yorumunuz hiç yayınlanmayabilir. Bu konuda anlayışlı olmanızı rica ediyoruz.

Türkçe yazanlar için hatırlatmalar:
  • Cümle büyük harfle başlar, nokta ile biter.

• Noktadan sonra boşluk bırakılır, yeni cümle başlar.

• 'gelcem, gitcem, gidiyom' denmez 'geleceğim, gideceğim, gidiyorum' denir.

• 'Herkez' denmez 'herkes' denir.

• 'bU şEkiLDE' yazmak sadece okuyanı yorar.

• 'Yanlız' değil 'Yalnız' denir.

• 'ğ' harfi 'g' şeklinde yazılmaz.

• 'Dahi' anlamındaki 'de' ayrı yazılır. Yani 'Bende, sende' denmez, 'Ben de, sen de' denir.

• 'Geldimi?' yazılmaz 'Geldi mi?' yazılır. Soru takıları ayrı yazılır. 'OKmi?' değil, 'Tamam mı?' denir.

• 'ahmet, belgin, duru' denmez. 'Ahmet, Belgin, Duru' denir. Özel isimlerin, illerin, ülkelerin ilk harfleri büyük yazılır.

• 'ki' eki, bağlaç olarak kullanılıyorsa ayrı, ilgi zamiri ve yapım eki olarak kullanıyorsa birleşik yazılır. Ayşe'ninki, evdeki, sabahki, dünkü, bir de baktim ki.. gibi.

• 'v' yerine 'w' yazılmaz.

'Vazgeçtim, yazmıyorum' demeyin. Öğrenmesi çok kolay ;-)

SİTEDE ARAMA

© muammererkul.com   Yayına başlangıç tarihi : 19 Ocak 2008    İletişim: muammer@muammererkul.com

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval