Sendeki değerim!.. [21 Kasım 2010 Pazar]
Bir liste yap bana. Benim için, senin listeni... Bir liste hazırla. Yaz alt alta; yaptıklarını düşünerek, bugüne kadar...
De ki: “Sen olmasaydın, şunu yapmazdım!...”

Ben olmasaydım yapmayacağın şeylerin listesini sırala alt alta veya eğer ben olmasaydım hayatında, bu şekilde yapmayacağın şeyleri sırala... Ben olduğum için yaptıklarını/yapmadıklarını görmüş ol.
Önce kendin için yap bunu, bana gösteremesen bile!..
Ya da bir kendin için yap, bir de benim için. Ayrı ayrı...

Bunlar, bencilliğin ve sencilliğin listesidir, ama daha da derini; bizcilliğin!..
Mühimdir;
Sadece zihnimizde kalsa bile...

De ki: “Sen olmasaydın hayatımda, şu işi bu şekilde yapmazdım; sen olduğun için o şekilde yaptım... Sen olduğun için filan yere gitmekten vazgeçtim... Sen burada olduğun için yanında kalmayı seçtim... Sen hayatımda olduğun için...”

Listelerin birinde beni kandırabilirsin emin ol, ve rahat ol; hatta kandırmaya çalışmanı da dilerim...
Ama kendi listen, yutulmuş jiletler gibidir; kırmızı izler bırakır zamanla, içinin yollarında!..

Sevmek; ateşi tutmaya benzer...
Sevmek; ateşi yutmaya benzer; yutmazsan, elinde tutamazsın!..

Hadi... Bir liste yap bana; ve kendin oku!..
Sendeki değerim işte budur!..
Stop
Muammer Erkul
21 Kasım 2010 Pazar
| < Önceki | Ana Sayfa | Sonraki > |
|---|
Yorum ekle
Dikkat : Buraya yazdığınız yorumlar, onaylandıktan sonra yayınlanmaktadır. Yorumunuzda, gerekli görüldüğü takdirde değişiklik, düzeltme vb. yapılabilir. Yorumunuz hiç yayınlanmayabilir. Bu konuda anlayışlı olmanızı rica ediyoruz.
Türkçe yazanlar için hatırlatmalar:
- Cümle büyük harfle başlar, nokta ile biter.
- Noktadan sonra boşluk bırakılır, yeni cümle başlar.
- 'gelcem, gitcem, gidiyom' denmez 'geleceğim, gideceğim, gidiyorum' denir.
- 'Herkez' denmez 'herkes' denir.
- 'bU şEkiLDE' yazmak sadece okuyanı yorar.
- 'Yanlız' değil 'Yalnız' denir.
- 'ğ' harfi 'g' şeklinde yazılmaz.
- 'Dahi' anlamındaki 'de' ayrı yazılır. Yani 'Bende, sende' denmez, 'Ben de, sen de' denir.
- 'Geldimi?' yazılmaz 'Geldi mi?' yazılır. Soru takıları ayrı yazılır. 'OKmi?' değil, 'Tamam mı?' denir.
- 'ahmet, belgin, duru' denmez. 'Ahmet, Belgin, Duru' denir. Özel isimlerin, illerin, ülkelerin ilk harfleri büyük yazılır.
- 'ki' eki, bağlaç olarak kullanılıyorsa ayrı, ilgi zamiri ve yapım eki olarak kullanıyorsa birleşik yazılır. Ayşe'ninki, evdeki, sabahki, dünkü, bir de baktim ki.. gibi.
- 'v' yerine 'w' yazılmaz.
'Vazgeçtim, yazmıyorum' demeyin. Öğrenmesi çok kolay ;-)
Yorumlar
De ki: “Sen olmasaydın, şunu yapmazdım!...”
Benim listem çoooooooooooooo ooooooook kabarık... Artık değerinizi ona göre siz belirleyin:)
Siz olmasaydınız, ben sizi tanıyamazdım ve YİNE ben Erkul beysiz kalırdımmmmm:): ):)
İYİ Kİ VARSINIZZZZZZZZ ZZZZZ...
Hülya