Akşam oldu... [04 Nisan 2010 Pazar]
Akşam oldu...
Fincanların dibine çöken telveye benzer bi’şeyler var içimde; öksürsem, acı bir kahve tadı.

Akşam oldu...
Zannediyorsun ki; bir sıradan gün daha bitti!
Hâlbuki öyle değiiil, ben bir gün daha öldüm; sen bir gün daha eksildin benden!..
Yani biz, uzakta kaldık bi’gün daha, birbirimizden.

Akşam oldu...
Olacak akşamlardan biri daha soldu yüzümde; hem de ben, gözlerinde titreyişini göremeden, güneşin son ışıklarının.

Akşam oldu...
Olmadığın sabahın akşamıydı gene, üstüme çöken... Ve bilirken, şafak sökerken de olmayacağını!..

Akşam oldu...
Sorulmayacak sorular, karanlık köşelerde kaldı:
Olacak akşamlarda yan yana olmamak için mi yaşıyorduk hayatta?..

Akşam oldu...
Yine akşam oldu, fakat neden oluyor bu akşamlar? Veya akşamlar, neden böyle oluyor? Fincanların dibinde biriken telveler gibi içime toplanıyor, büzüşüyor bi’şeyler; içim kuruyor!..

Akşam oldu...
Ne dilim “gel”, ne de yüreğim; “git” demeye muktedir sana!..
İçim ümit ve korku arası, içim gündüz ve gece arası, içim sevinç ve hüzün arası, içim sıcak ve soğuk arası, içim;
..sen ve sensizlik arası!

Akşam oldu...
..bir akşam daha oldu!
Muammer Erkul
04 Nisan 2010 Pazar
Benzer Yazılar
| < Önceki | Ana Sayfa | Sonraki > |
|---|
Yorum ekle
Dikkat : Buraya yazdığınız yorumlar, onaylandıktan sonra yayınlanmaktadır. Yorumunuzda, gerekli görüldüğü takdirde değişiklik, düzeltme vb. yapılabilir. Yorumunuz hiç yayınlanmayabilir. Bu konuda anlayışlı olmanızı rica ediyoruz.
Türkçe yazanlar için hatırlatmalar:
- Cümle büyük harfle başlar, nokta ile biter.
- Noktadan sonra boşluk bırakılır, yeni cümle başlar.
- 'gelcem, gitcem, gidiyom' denmez 'geleceğim, gideceğim, gidiyorum' denir.
- 'Herkez' denmez 'herkes' denir.
- 'bU şEkiLDE' yazmak sadece okuyanı yorar.
- 'Yanlız' değil 'Yalnız' denir.
- 'ğ' harfi 'g' şeklinde yazılmaz.
- 'Dahi' anlamındaki 'de' ayrı yazılır. Yani 'Bende, sende' denmez, 'Ben de, sen de' denir.
- 'Geldimi?' yazılmaz 'Geldi mi?' yazılır. Soru takıları ayrı yazılır. 'OKmi?' değil, 'Tamam mı?' denir.
- 'ahmet, belgin, duru' denmez. 'Ahmet, Belgin, Duru' denir. Özel isimlerin, illerin, ülkelerin ilk harfleri büyük yazılır.
- 'ki' eki, bağlaç olarak kullanılıyorsa ayrı, ilgi zamiri ve yapım eki olarak kullanıyorsa birleşik yazılır. Ayşe'ninki, evdeki, sabahki, dünkü, bir de baktim ki.. gibi.
- 'v' yerine 'w' yazılmaz.
'Vazgeçtim, yazmıyorum' demeyin. Öğrenmesi çok kolay ;-)
Yorumlar
Akşam oldu...
Hâlbuki öyle değiiil, ben bir gün daha öldüm; sen bir gün daha eksildin benden!..
Bu söz bize yakışmayacak o zaman ve okuduğumuzda içimiz acımayacak. Birbirimize olan güvenimiz, sevgimiz ve dostluğumuzla buruk bir tebessümle hatırlayacağız. İyi ki varsın hayatımda...
Fincanların dibine çöken telveye benzer bi’şeyler var içimde; öksürsem, acı bir kahve tadı."
Emeğinize, kaleminize, yüreğinize sağlık Muammer abi. İnsan bir yazıda bu kadar mı kendinden bir şeyler bulur ya da 'keşke ben yazmış olsaydım bu yazıyı' diyebilir. Yazdıklarınızla okurlarınızın gönüllerine tercüman oluyorsunuz. Bize de okumak düşüyor :) Eyvallah...
Isparta'dan özlemle...
Akşam oldu...
Yine akşam oldu, fakat neden oluyor bu akşamlar? Veya akşamlar, neden böyle oluyor? Fincanların dibinde biriken telveler gibi içime toplanıyor, büzüşüyor bi’şeyler; içim kuruyor!..
Sorulmayacak sorular, karanlık köşelerde kaldı:
Olacak akşamlarda yan yana olmamak için mi yaşıyorduk hayatta?..
...
Umutsuz günlerin akşamında, Pergin'in yüzüme bakıp ta "Yine Akşam Oldu Yasmin, Yine Değişen Bir Şey Yok" deyişini hatırlattınız bana ve içim tuhaf oldu.
Selam ve sevgilerimle
Her günün akşamında tekrar ettiğim bu cümleyi böyle güzel anlatan yazarımıza teşekkür ediyorum.
Akşam oldu...
Zannediyorum ki; bir sıradan gün daha bitti!
Ve...
yine aksam oldu...
Ve ben bir gün daha öldüm...
Ve sen bir gün daha eksildin benden...
Yani sen...Yani ben... uzakta kaldik bir gün daha birbirimizden...
Eyvallah abim...
Yüregine saglik.
"Ne dilim “gel”, ne de yüreğim; “git” demeye muktedir sana!..
İçim ümit ve korku arası, içim gündüz ve gece arası, içim sevinç ve hüzün arası, içim sıcak ve soğuk arası, içim;
..sen ve sensizlik arası!"
Aynı dili, konuşmadan konuşmak,
farklı ve özel kılan...
Ya sabahlar, tan ağarırken ya da gün kararırken... Neden böyle telvemsi bir tat ağzımda? Neden telve gibi içime çekilmiş, buruş buruş olmuşum?..
Yazınız "cızz" dedi yüreğimin tam ortasında!..
Helal olsun.
Gönlün dert görmesin, ellerine sağlık abiciğim...
Çekilmez dertlerle,, hasret başlıyor..
:)) Akşamların suçu,, günahı ne ki,, bu kadar üstüne gidiyorsunuz.
Akşam oldu...
Muhteşem!..
Bu dizeler muhteşem..
Artık o şarkıyı değil,, bu dizeleri mırıldanıyor olacağım akşamlar olurken...
Sevgiler...
Ne dilim “gel”, ne de yüreğim; “git” demeye muktedir sana!..
..sen ve sensizlik arası!"
Ne denilebilir ki...!
Kaleminiz acı acı sürtmüş yine kağıda Muammer abi.
Yüreğin dert görmesin inşaallah Muammer Erkul...
Seni çok seviyorum :(