Kıyametin yeni tarihi: “2012” [15 Kasım 2009 Pazar]
Hani “Korku Satmak” konusundan bahsetmiştik ya bir ara...
İnsanları korkutup, her istediğini satanlar; dünyanın dizginlerini ellerine geçirmiş halde...
Hele Amerika’da...
O kadar korkuyor ki Amerikan halkı; bütün küresel korkuların senaryoları Amerika kıtası üzerine monte ediliyor.
Uzaylılar hep Amerika’yı basıyor, Sovyetler hep Amerika’yı hedef alıyor, Amerika Birleşik Devletleri’nin şehirleri donuyor, Amerika’ya göktaşı düşüyor...
Ahırlarında beslenip sağılan hayvanlar gibi; birkaç tv kanalının karşısına oturup durmadan yiyen obez Amerikalılarsa tir tir titriyorlar:
“Eyvah, gaz maskesi alalım... Eyvah, yiyecek stoklayalım... Eyvah, kendimizi savunmak için silah alalım... Eyvah, şişme bot alalım...”

Hatırladığımız yıllarda; acaba bu şimdiki, kaçıncı felaket furyası?
Veya Amerika’nın kendisinden daha büyük başka kaç tane felaket var şu dünyada?
Çevreyi korumakta kendi kılını kıpırdatmayan ABD sanayisi; ozonu delmek konusunda bile geğiren inekleri suçluyor.
Ama, başka kıtaların ineklerini!..
Şimdilerde, Hollywood yeni bir madenin üzerine çullandı. Ne kadar korkutabilirlerse milleti, o kadar altın çıkaracaklar!
Senaryo aynı aslında: Gene harap olmuş Amerikan şehirleri, bilgisayar teknolojisiyle elde edilen inanılmaz ama gerçeğinin tıpkısı görüntüler...
Ve korkudan ellerindeki her şeyi verecek duruma getirilen insanlar...

Kimsenin aklına gelmeyense şu:
Üç sene içinde bu korkuyla karşılaşılacağını, herkesin öleceğini, kıyametin kopacağını söyleyen bu korku tacirleri [ticaret adamı/tüccar] neden bu filmlerin ve yan ürünlerinin parasını toplamakta bu kadar titizler?..
Nasıl olsa ölüp gitmeyecekler mi?
Yoksa bu dünya battıktan sonra, şu yeni “2012 Korkusu”nu satanlar mı canlı kalacak sadece yeryüzünde?
Stop
Muammer Erkul
15 Kasım 2009 Pazar
| < Önceki | Ana Sayfa | Sonraki > |
|---|
Yorum ekle
Dikkat : Buraya yazdığınız yorumlar, onaylandıktan sonra yayınlanmaktadır. Yorumunuzda, gerekli görüldüğü takdirde değişiklik, düzeltme vb. yapılabilir. Yorumunuz hiç yayınlanmayabilir. Bu konuda anlayışlı olmanızı rica ediyoruz.
Türkçe yazanlar için hatırlatmalar:
- Cümle büyük harfle başlar, nokta ile biter.
- Noktadan sonra boşluk bırakılır, yeni cümle başlar.
- 'gelcem, gitcem, gidiyom' denmez 'geleceğim, gideceğim, gidiyorum' denir.
- 'Herkez' denmez 'herkes' denir.
- 'bU şEkiLDE' yazmak sadece okuyanı yorar.
- 'Yanlız' değil 'Yalnız' denir.
- 'ğ' harfi 'g' şeklinde yazılmaz.
- 'Dahi' anlamındaki 'de' ayrı yazılır. Yani 'Bende, sende' denmez, 'Ben de, sen de' denir.
- 'Geldimi?' yazılmaz 'Geldi mi?' yazılır. Soru takıları ayrı yazılır. 'OKmi?' değil, 'Tamam mı?' denir.
- 'ahmet, belgin, duru' denmez. 'Ahmet, Belgin, Duru' denir. Özel isimlerin, illerin, ülkelerin ilk harfleri büyük yazılır.
- 'ki' eki, bağlaç olarak kullanılıyorsa ayrı, ilgi zamiri ve yapım eki olarak kullanıyorsa birleşik yazılır. Ayşe'ninki, evdeki, sabahki, dünkü, bir de baktim ki.. gibi.
- 'v' yerine 'w' yazılmaz.
'Vazgeçtim, yazmıyorum' demeyin. Öğrenmesi çok kolay ;-)
Yorumlar
Amerika özgürlükler diyarı insanı özgür olarak tıkınabilir ancak kendi devletini yönetme yetkisi yoktur.
Dünyayı geçen yıl bankalarım batıyor kriizz diye çalkalar. Bu yıl %3 büyüme açıklar.
Ne mutlu ki bana dünüm belli batı illerinden doğuya kadar eserlerim şanımı dimdik ayakta tutmakta Ceddim hürmetle yâd olunmakta...
İlle de bela isteyen için korkum duvarlar yaptırtmakta Dünya korkumu 7 harikasından biri saymakta...
Allah nasıl bir fıtrat ihsan etmiş ki bu millete sevgisi de eserleri de korkusu da yeri göğü doldurmakta
Bu ihsanları özüme veren Allah bugünümde şaşırmaktan korkulara kapılıp zalimin kılınçını çekmekten bizleri korusun!..
Ü.CENAY
GÜLER ÖZKAYA
İlginç olansa sadece parası olanlara yaşam hakkı tanınıyor olmasının hiç çekinmeden vurgulanıyor olmasıydı.
ŞAHİKA ATEŞ