Hurma mesafesi [01 Kasım 2009 Pazar]
Murâda...
Sesimi duyamıyor musun?
Kalbimi dinle!

Duyamıyorsan beni; ya çook uzaklardayım senden... Veya çok yakınında, ama çok...
Üçüncü ihtimalse bir akan deryanın iki yakasındaki ayaklar gibi kalmamızdı. O oldu: Bağlandık; kavuşamadık!
Kavuşanlar ise bizimle kavuştu...
Öyle bir ödüldü ki bu; sanki cezaya benziyordu mahşeri beklemek!

En zoru; aynı köprünün iki ayağı gibi kalmak: Hep bağlı, ama hep aynı mesafede... Yani seni özlemek cenneti özlemekle bağlantılı yahut cenneti, seninle daha çok özlemek!
Karşımda sen; iftar sofrasındaki hurma hasreti!

Sımmmsıkı bağlarla sarılmışsan bana ve ayakta tutansam seni, ben de öyle sarmalanmışım ki sana, seninle ayakta durabilirim; aynı köprünün diğer ayağı gibi...
Bilirim ki senden düşmek, toprağa düşmektir veya nihayet cennete çıkmaktır!

Aynı köprünün iki ayağı; sen ve ben...
Asla vazgeçmeyen biri birinden... Asla küsmeyen biri birine ve asla ve asla ve bu aslaların sonuncusu; asla biri birinin omzuna yaslanamayan, kucağında uyuyamayan!..
Bir göz göze bakıp eriyiştir bizimkisi, karşı kıtaya; kendi dünyalarımızdan.
Hâlbuki her gelen sendendir bana ve sana her giden benden!

Aah ki bana süzülmeseydin, sürülmeseydin zehir acısı gibi; böyle yanar mıydım derinden, kaynar mıydı içim, tüter miydi başım ve akar mıydı kelimelerim sana doğru; bir volkandan taşan lavlar gibi?
Keşke bir köprü ayağı gibi susabilseydim; susuşunu dinleyebilseydim; dediğini duyabilseydim; seni anlayabilseydim...

Sesimi duyamıyor musun?
Kalbimi dinle!
Duyamıyorsan beni; ya çok uzağım senden veya çok yakın. Ya da...
...............
Not: Gazetemizin “Stop“ köşesinde ve "Seyir Defteri“mizde yayınlanan yazıları mailinize gönderiyoruz. Site ve posta adreslerimiz yukarıda.
Stop
Muammer Erkul
01 Kasım 2009 Pazar
| < Önceki | Ana Sayfa | Sonraki > |
|---|
Yorum ekle
Dikkat : Buraya yazdığınız yorumlar, onaylandıktan sonra yayınlanmaktadır. Yorumunuzda, gerekli görüldüğü takdirde değişiklik, düzeltme vb. yapılabilir. Yorumunuz hiç yayınlanmayabilir. Bu konuda anlayışlı olmanızı rica ediyoruz.
Türkçe yazanlar için hatırlatmalar:
- Cümle büyük harfle başlar, nokta ile biter.
- Noktadan sonra boşluk bırakılır, yeni cümle başlar.
- 'gelcem, gitcem, gidiyom' denmez 'geleceğim, gideceğim, gidiyorum' denir.
- 'Herkez' denmez 'herkes' denir.
- 'bU şEkiLDE' yazmak sadece okuyanı yorar.
- 'Yanlız' değil 'Yalnız' denir.
- 'ğ' harfi 'g' şeklinde yazılmaz.
- 'Dahi' anlamındaki 'de' ayrı yazılır. Yani 'Bende, sende' denmez, 'Ben de, sen de' denir.
- 'Geldimi?' yazılmaz 'Geldi mi?' yazılır. Soru takıları ayrı yazılır. 'OKmi?' değil, 'Tamam mı?' denir.
- 'ahmet, belgin, duru' denmez. 'Ahmet, Belgin, Duru' denir. Özel isimlerin, illerin, ülkelerin ilk harfleri büyük yazılır.
- 'ki' eki, bağlaç olarak kullanılıyorsa ayrı, ilgi zamiri ve yapım eki olarak kullanıyorsa birleşik yazılır. Ayşe'ninki, evdeki, sabahki, dünkü, bir de baktim ki.. gibi.
- 'v' yerine 'w' yazılmaz.
'Vazgeçtim, yazmıyorum' demeyin. Öğrenmesi çok kolay ;-)
Yorumlar
Ayşe
Çok özel oldu bu yazı.
Nazlı...
Nazik...
İncee...
Çok özel...
Ve içine alan... Böyle usuul usul çekiyor gibi içine...
Cennete birlikte gitmek istemiştik oysa...
Ben ikisine de kavuşmak için dualar ediyorum...
Hasretimdi benim gurbetim oldu şimdi...
ŞEFFAFİNCİ
Aradaki belki de cennet mesafesi!
(Harika bir eser!)
ŞAHİKA ATEŞ
AYSUN
Kanımca insan, söylediklerinde değil söyleyemedikler inde saklı biraz. Bu sebepten, konuştuklarını değil sustuklarını duyabilmeli karşısındaki. Bu da onu, baş kulağıyla değil gönül kulağıyla dinlemekle mümkün galiba. Ve bütün bunlar bizi gönül gözüyle görüp yine gönül kulağıyla dinleyecek bir gönül insanıyla mümkün galiba... BU YAZINIZI DA ÇOK BEĞENDİM, NASIL OLACAK BÖYLE? :))
SERRA B.
Muhteşem bir yazı, yine Muammer'i çok kıskandım.:((( Hasetimden çaatttt diye çatlıyacağım:)) ))
Olmaz ki, böyle de yazılmaz kiiii...
Harika olmuş yine..
Ama neden ben bişey anlayamadım!!..
GÜL
Sen var ya, bu işi biliyorsun.
Bunu herkes de ben de biliyoruz zaten, amaaaaa ne diyeceğimi bilmiyorum.
Çok güzel. Yüreğine, kalemine sağlık.
ÜSTADIIIIIM!