Sak­sı­da kur­ban ke­si­lir mi? [04 Aralık 2008 Perşembe]

Kesi­lir, fa­kat o ka­dar bü­yük sak­sı, ya da şu ka­dar kü­çük bir kur­ban­lık bu­la­bi­lir­sen! Sak­sı­da kur­ban kes­mek ca­iz­dir ama yi­ne de sak­sı­da kur­ban ke-sil-mez...
Sak­sı­da ke­se­mez­sen ban­yo­da ke­se­bi­lir­sin as­lın­da; ama ayak­la­rı ka­yar­sa, boy­nuz­la­rı ba­tar­sa ba­na su­rat as­mak yok! He­le ki elin­den kur­tu­lup sa­lo­na ka­çar­sa, ve he­le ki “ay­na­da­ki koç” ile tos­laş­ma­ya kal­kar­sa, ve ah he­le “vit­ri­nin için­den ge­çe­rek” dı­şa­rı­ya kaç­ma­ya ça­lı­şır­sa!..
Par­mak ço­cuk ma­sa­lın­dan kaç­ma bir par­mak koç ya­ka­lar­san; ba­cak­la­rı­nı saç las­ti­ğiy­le bağ­la ve sak­sı­da­ki çi­çe­ğin di­bi­ne aç­tı­ğın çu­ku­run ke­na­rı­na sol ya­nı­na ya­tır hay­va­nı. İki­niz de kıb­le­ye dön­müş iken; “Bis­mil­la­hi Al­la­hü­ek­ber” di­ye­rek çe­ki­ver bı­ça­ğı...

Yok yok... Bo­şu­na ta­rif et­me­ye­yim de ken­di­mi­zi kan­dır­ma­ya ça­lış­ma­ya­lım: Sak­sı­da kur­ban ke­e si­il me­ez! Ke­sil­sey­di (böy­le akıl­la­rı ve­ren bi­ri ola­rak) ön­ce ben ya­par­dım bu işi, öy­le de­ğil mi?..
Bu­nun ar­dın­dan şu so­ru ge­lir ba­na: Pe­ki sen! Sak­sı­da kur­ban kes­mi­yor­sun da ne ya­pı­yor­sun?.. Ben de her se­ne ye­ni­den an­la­tı­rım ve (bi­li­yor­su­nuz ar­tık slo­ga­na dön­müş olan) o meş­hur ya­zı­yı ko­ya­rım kö­şe­mi­ze: “Sak­sı­da kur­ban ke­sil­mez!..”
(Bu se­ne hem adı­nı, hem de ya­zı­sı­nı bi­raz de­ğiş­tir­dim.) 

Ben as­lın­da her se­ne şu­nu ya­pı­yo­rum: Ko­nu­yu ga­yet iyi bi­len... Ve bil­di­ği­ni de şart­la­rı­na uy­gun ola­rak ye­ri­ne ge­ti­ren, iyi ta­nı­dı­ğım bü­yük­le­ri­min, ağa­bey­le­ri­min gü­ven­di­ğim el­le­ri­ne “Kur­ban işi­mi” bı­ra­kı­yo­rum. On­lar da ben­den (ve siz­ler­den) al­dık­la­rı ve­kâ­let­ler­le, bi­zim adı­mı­za kur­ban­la­rı­mı­zı ke­si­yor­lar. Et­le­ri­ni de İh­lâs Vak­fı Öğ­ren­ci Yurt­la­rı’nda (0212513 99 00 www.ih­las­vak­fi.com ) ba­rı­nan öğ­ren­ci­le­rin tü­ket­me­si için don­du­ru­yor­lar.
Ya­rın da in­şal­lah, bi­raz bu yurt­lar­dan bah­se­de­ce­ğim...

Stop
Muammer Erkul
04 Aralık 2008 Perşembe

Yorumlar 

3 Ziyaretçi 04-12-2008 16:34
Tam da yazacaktım; "Saksıda kurban kesiliyor muydu Muammer abii?" diye, sabah yazını okudum ve gülümsedim!.. :-)

Evet, "saksıda kurban kee-siil-meez!"

Peki ya ne yapılır?
Tabii ki de Muammer abinin her yıl yaptığı şey!..

Muammer abi söylüyorsa elbet vardır bir hayr o işte! ;-)

KARAHİSARLI
Alıntı

2 Ziyaretçi 04-12-2008 16:32
İhlas Vakfı'nın yurtlarında kalan birisi olarak söylüyorum, eğer yemeklerden sonra ne kadar ve nasıl dua ettiklerini bilseydiniz hiç duraklamadan verirdiniz...

VELİ
Alıntı

1 Ziyaretçi 04-12-2008 05:09
Kurbanın nasıl kesileceğini de öğrendim... O kadarcık da bir kurbanlık koç bulsam, ben bile kesebilirim... :-)
Ama yine de, İhlas Vakfı'na vermek daha kolay ve kazançlı galiba...

KARANFİL
Alıntı

Yorum ekle

MESAJ YAZMADAN ÖNCE:

Dikkat : Buraya yazdığınız yorumlar, onaylandıktan sonra yayınlanmaktadır. Yorumunuzda, gerekli görüldüğü takdirde değişiklik, düzeltme vb. yapılabilir. Yorumunuz hiç yayınlanmayabilir. Bu konuda anlayışlı olmanızı rica ediyoruz.

Türkçe yazanlar için hatırlatmalar:
  • Cümle büyük harfle başlar, nokta ile biter.

• Noktadan sonra boşluk bırakılır, yeni cümle başlar.

• 'gelcem, gitcem, gidiyom' denmez 'geleceğim, gideceğim, gidiyorum' denir.

• 'Herkez' denmez 'herkes' denir.

• 'bU şEkiLDE' yazmak sadece okuyanı yorar.

• 'Yanlız' değil 'Yalnız' denir.

• 'ğ' harfi 'g' şeklinde yazılmaz.

• 'Dahi' anlamındaki 'de' ayrı yazılır. Yani 'Bende, sende' denmez, 'Ben de, sen de' denir.

• 'Geldimi?' yazılmaz 'Geldi mi?' yazılır. Soru takıları ayrı yazılır. 'OKmi?' değil, 'Tamam mı?' denir.

• 'ahmet, belgin, duru' denmez. 'Ahmet, Belgin, Duru' denir. Özel isimlerin, illerin, ülkelerin ilk harfleri büyük yazılır.

• 'ki' eki, bağlaç olarak kullanılıyorsa ayrı, ilgi zamiri ve yapım eki olarak kullanıyorsa birleşik yazılır. Ayşe'ninki, evdeki, sabahki, dünkü, bir de baktim ki.. gibi.

• 'v' yerine 'w' yazılmaz.

'Vazgeçtim, yazmıyorum' demeyin. Öğrenmesi çok kolay ;-)

SİTEDE ARAMA

© muammererkul.com   Yayına başlangıç tarihi : 19 Ocak 2008    İletişim: muammer@muammererkul.com

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval