Seyir Defteri - 28 Şubat 2008 (120 filmindeki marş)
Yakında bu konuyla ilgili bir yazı daha okursunuz benden...
O zamana kadar sadece sözlerini yazıp koyuyorum buraya (120 filminde geçen muhteşem) Cenk Marşı'nın...
Her gün şarkı sözü ezberleyip, film müziği mırıldanmayacak ya sinemaseverler... Bir kere de bir filmde söylenen marşı ezberlesinler...
Güzel olmaz mı?

Ey şanlı ordu, ey şanlı asker
Haydin gazenfer, umman-ı safder
Bir elde kalkan bir elde hançer
Serhadde doğru ey şanlı asker
Deryada olsa her şey muzaffer,
Dillerde tekbir Allahu ekber
Allahu ekber Allahu ekber
Ordumuz olsun daim muzaffer...
| < Önceki | Ana Sayfa | Sonraki > |
|---|
Yorum ekle
Dikkat : Buraya yazdığınız yorumlar, onaylandıktan sonra yayınlanmaktadır. Yorumunuzda, gerekli görüldüğü takdirde değişiklik, düzeltme vb. yapılabilir. Yorumunuz hiç yayınlanmayabilir. Bu konuda anlayışlı olmanızı rica ediyoruz.
Türkçe yazanlar için hatırlatmalar:
- Cümle büyük harfle başlar, nokta ile biter.
- Noktadan sonra boşluk bırakılır, yeni cümle başlar.
- 'gelcem, gitcem, gidiyom' denmez 'geleceğim, gideceğim, gidiyorum' denir.
- 'Herkez' denmez 'herkes' denir.
- 'bU şEkiLDE' yazmak sadece okuyanı yorar.
- 'Yanlız' değil 'Yalnız' denir.
- 'ğ' harfi 'g' şeklinde yazılmaz.
- 'Dahi' anlamındaki 'de' ayrı yazılır. Yani 'Bende, sende' denmez, 'Ben de, sen de' denir.
- 'Geldimi?' yazılmaz 'Geldi mi?' yazılır. Soru takıları ayrı yazılır. 'OKmi?' değil, 'Tamam mı?' denir.
- 'ahmet, belgin, duru' denmez. 'Ahmet, Belgin, Duru' denir. Özel isimlerin, illerin, ülkelerin ilk harfleri büyük yazılır.
- 'ki' eki, bağlaç olarak kullanılıyorsa ayrı, ilgi zamiri ve yapım eki olarak kullanıyorsa birleşik yazılır. Ayşe'ninki, evdeki, sabahki, dünkü, bir de baktim ki.. gibi.
- 'v' yerine 'w' yazılmaz.
'Vazgeçtim, yazmıyorum' demeyin. Öğrenmesi çok kolay ;-)
Yorumlar
Filme gelince özellikle bu marşın söylendiği sahne etkileyiciydi o çocukların dirayetleri donuslerı ve tek tek veda edişleri :cry: gerçekten de saçma ve gayri ahlaki olmasına rağmen gişe rekoruna kosan filmelere inat bir seri halinde bu destanlarımızı bizlere aktarmalılar ...
Dinlerken eve gidince mutlaka bulmalıyım bu marşı internetten diye düşünmüştüm... Eyvahlar olsun hani olur ya insana bazen hatırlamak istedikçe unutursunuz bir türlü gelmiyor aklıma sözleri. Ben bu halde kıvranırken bir de baktım Muammer Abi sözlerini yayımlamış... İşte dedim evet buydu. Onu internetten ararken kendimce bir hazine de buldum. Hakikat yayınevinin sitesinde Mehter Marşları serisi, Sevgili Peygamberim serisi, Rehber insanlar serisi ve diğerleri mp3 formatında indirilebiliyor muş. Belki çoğunuz biliyordunuz bunu ama benim haberim yoktu. Teşekkürler Muammer Abi senin vesilenle bir hazine keşfetmiş oldum:-))).
...
(CEVAP) Ezbere bildiğini biliyorum. Asıl soru şu: Kaç kişiye ezberlettin?.. İşte bu soru, bu filmi yapanların NE KADAR İYİ BİR İŞ YAPTIKLARININ da cevabını izah ediyor değil mi?.. Tekrar tekrar tebrik ediyorum...
Ey şanlı ordu, ey şanlı asker
Haydin gazenfer, umman-ı safder
Bir elde kalkan bir elde hançer
Serhadde doğru ey şanlı asker
Deryada olsa her şey muzaffer,
Dillerde tekbir Allahu ekber
Allahu ekber Allahu ekber
Ordumuz olsun daim muzaffer...
...
Güzel olmaz mı hiç Muammer abi... Hem de en güzeli olur... Ne de güzel düşünmüşsünüz...:-)) Bak şimdiden dilime doladım ve mırıldanmaya başladım bile içimden...
Filmi henüz seyretmedim ama en kısa zamanda seyretmek istiyorum. Kardeşim seyretmiş ve çok ağladığını söyledi...