Fadime annemiz vefat etti
FADİME ANNEMİZ VEFAT ETTİ
Fadime annemiz (Fatma Aydoğdu) bugün öğle saatlerinde Düzce'de vefat etti.
Doksan yaşına yakındı... Bir iki ay öncesine kadar kendi abdestini alır, namazını kılardı... Bir iki hafta öncesine kadar tespihi elinden hiç düşmedi... Bir iki saat öncesine kadar dili bir şeyler söyledi...
Öyle çok ağrısı da olmadı.
Hastalık geldi, uzun ömrünün sonunda onu buldu ve tabiri caizse neredeyse seve okşaya emaneti teslim aldı.
Geride Fadime annemizin hoş hatıraları ve duaları kaldı...
Hiç namazını kazaya bıraktığına şahit olmadık...
Hiç dedikodu yaptığını işitmedik ki ne zor iştir...
Her akşam saat dokuzu bekler, pür dikkat Osman hocayı dinler sonra gider uyurdu.

Komikt, bazen büyük aynanın içinden geçmeye çalışır... Bazen de aynadaki kendi aksine yol vermek için kenara çekilirdi... :)
İnsanları ve hayvanları çok severdi...
Gidenin, gelenin önünden, ardından durmadan dua ederdi...
...
Kimi bulsa yoruluncaya kadar Kur'an okutur ve hiç kıpırdamadan dinlerdi...
14 Nisan 2010 Çarşamba günü öğleden önce, yine Yasin-i şerif dinlerken ve ağzında zemzem damlası ile son nefesini verdi...
Herkesle helalleşmişti; sevdiklerinin, evlat ve torunlarının arasındaydı...
...
Cenazesi 15 Nisan Perşembe günü öğlen Gölyaka Zekeriya köyde, Halit babanın yanına defnedilecek...
Allahü teala rahmet eylesin.
Bilenler ruhuha bir Fatiha okusun...

Ellerinde son kınaları ve hatıra fotoğrafları...
.
| < Önceki | Ana Sayfa | Sonraki > |
|---|
Yorum ekle
Dikkat : Buraya yazdığınız yorumlar, onaylandıktan sonra yayınlanmaktadır. Yorumunuzda, gerekli görüldüğü takdirde değişiklik, düzeltme vb. yapılabilir. Yorumunuz hiç yayınlanmayabilir. Bu konuda anlayışlı olmanızı rica ediyoruz.
Türkçe yazanlar için hatırlatmalar:
- Cümle büyük harfle başlar, nokta ile biter.
- Noktadan sonra boşluk bırakılır, yeni cümle başlar.
- 'gelcem, gitcem, gidiyom' denmez 'geleceğim, gideceğim, gidiyorum' denir.
- 'Herkez' denmez 'herkes' denir.
- 'bU şEkiLDE' yazmak sadece okuyanı yorar.
- 'Yanlız' değil 'Yalnız' denir.
- 'ğ' harfi 'g' şeklinde yazılmaz.
- 'Dahi' anlamındaki 'de' ayrı yazılır. Yani 'Bende, sende' denmez, 'Ben de, sen de' denir.
- 'Geldimi?' yazılmaz 'Geldi mi?' yazılır. Soru takıları ayrı yazılır. 'OKmi?' değil, 'Tamam mı?' denir.
- 'ahmet, belgin, duru' denmez. 'Ahmet, Belgin, Duru' denir. Özel isimlerin, illerin, ülkelerin ilk harfleri büyük yazılır.
- 'ki' eki, bağlaç olarak kullanılıyorsa ayrı, ilgi zamiri ve yapım eki olarak kullanıyorsa birleşik yazılır. Ayşe'ninki, evdeki, sabahki, dünkü, bir de baktim ki.. gibi.
- 'v' yerine 'w' yazılmaz.
'Vazgeçtim, yazmıyorum' demeyin. Öğrenmesi çok kolay ;-)
Yorumlar
İnşaallahü teala şimdi "o çekip de etrafa saçtığı inci kolyenin" tanelerini toplamakla meşguldür.
Bir Fatma gelmiş, bir Fatma gitti... Bu Fatma ne zaman gidecekse artık... :') Bu Fatma da bugün giden Fatma gibi gider inşallah...
:( :( :( ...
Ne yazacağımı bilemiyorum... Üşümüş ellerimi gülen yüzü ile sıcacık elleri arasında ısıtması sanki daha dündü... Fadime Anneannemiz için yazdıkların az bile Abi'ciğim...
Allah-ü Teala rahmet eylesin, mekanını cennet eylesin. Evladlarına, ailesine ve sevenlerine sabırlar ihsan eylesin, amin.
"İyi insanlar iyi atlara binip gittiler"
Acizane dualar...
Fadime annenin mekanı cennet olsun inşallah.
Nursal
....
Büyük boy aynası karşısında kendini saklayamamak, kendini görmek, hatalarını görmek, ömrünü görmek, dünyayı görmek gibi gelir bana cenaze merasimleri ve mezarlıklar...
Evvelimiz ve ahırimiz hayrolsun inşallah.
Her ay düzenli olarak yirmialtıncı cüz'ü okuyorum, bu aykinin sevabını Fadime annenin ruhuna da hediye ettim.
Güzel yaşamış, güzel vefat etmiş... Yeni yurdunda da güzel karşılanır, güzellere karışır inşallah...
Bütün yakınlarının başı sağolsun, Mevlam sabırlar versin...
Hicran Seçkin
Her gördüğümde sanki nurlar saçılırdı yüzünde. Her elini öptüğümde bir huzur kurulurdu içime. Yüce Rabbim rahmet eylesin. Huzur içinde yatsın.