Fadime annemiz vefat etti

FADİME ANNEMİZ VEFAT ETTİ

Fadime annemiz (Fatma Aydoğdu) bugün öğle saatlerinde Düzce'de vefat etti.
Doksan yaşına yakındı... Bir iki ay öncesine kadar kendi abdestini alır, namazını kılardı... Bir iki hafta öncesine kadar tespihi elinden hiç düşmedi... Bir iki saat öncesine kadar dili bir şeyler söyledi...
Öyle çok ağrısı da olmadı.
Hastalık geldi, uzun ömrünün sonunda onu buldu ve tabiri caizse neredeyse seve okşaya emaneti teslim aldı.
Geride Fadime annemizin hoş hatıraları ve duaları kaldı...
Hiç namazını kazaya bıraktığına şahit olmadık...
Hiç dedikodu yaptığını işitmedik ki ne zor iştir...
Her akşam saat dokuzu bekler, pür dikkat Osman hocayı dinler sonra gider uyurdu.

Komikt, bazen büyük aynanın içinden geçmeye çalışır... Bazen de aynadaki kendi aksine yol vermek için kenara çekilirdi... :)
İnsanları ve hayvanları çok severdi...
Gidenin, gelenin önünden, ardından durmadan dua ederdi...
...

Kimi bulsa yoruluncaya kadar Kur'an okutur ve hiç kıpırdamadan dinlerdi...
14 Nisan 2010 Çarşamba günü öğleden önce, yine Yasin-i şerif dinlerken ve ağzında zemzem damlası ile son nefesini verdi...
Herkesle helalleşmişti; sevdiklerinin, evlat ve torunlarının arasındaydı...
...

Cenazesi 15 Nisan Perşembe günü öğlen Gölyaka Zekeriya köyde, Halit babanın yanına defnedilecek...
Allahü teala rahmet eylesin.
Bilenler ruhuha bir Fatiha okusun...

Ellerinde son kınaları ve hatıra fotoğrafları...

.

Yorumlar 

25 Ziyaretçi 18-04-2010 18:32
Allah'ım babaannemi nur içinde yatırsın mekanını cennet etsin o Yaradanına kurban olduğum melek yüzlü babaannemin, Allah herkese onun gibi yaşayıp son nefesini onun gibi vermeyi nasip etsin, dualarım hep seninle babaannem.
Alıntı

24 Ziyaretçi 17-04-2010 22:50
Allahü teala rahmet eylesin.
İnşaallahü teala şimdi "o çekip de etrafa saçtığı inci kolyenin" tanelerini toplamakla meşguldür.
Alıntı

23 Ziyaretçi 17-04-2010 16:01
Allah rahmet eylesin... İnşallah kabri cennet bahçelerinden bir bahçe olmuştur.
Alıntı

22 Ziyaretçi 17-04-2010 11:27
Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Geride kalanlara sabır versin. 'İnna lillahi ve inna ileyhi raciun' AMİN!
Alıntı

21 Ziyaretçi 16-04-2010 16:13
İnna lillah ve inna ileyhi raciun... Allah-ü teala mekanını cennet eylesin inşallah...
Alıntı

20 Ziyaretçi 16-04-2010 16:06
ALLAH RAHMET EYLESİN MEKANI CENNET OLSUN İNŞ...DUALARIMIZ HERZAMAN HALAMIZLA..
Alıntı

19 Ziyaretçi 16-04-2010 16:04
ALLAH RAHMET EYLESİN MEKENI CENNET OLSUN İNŞ...
Alıntı

18 Ziyaretçi 16-04-2010 15:53
Allah rahmet eylesin başınız sağolsun...
Alıntı

17 Ziyaretçi 16-04-2010 09:35
Evet, ben de bugün, yani Fadime annenin defnedildiği onbeş nisanda doğmuşum abiciğim. :)
Bir Fatma gelmiş, bir Fatma gitti... Bu Fatma ne zaman gidecekse artık... :') Bu Fatma da bugün giden Fatma gibi gider inşallah...
Alıntı

16 Ziyaretçi 16-04-2010 00:12
İnna lillah ve inna ileyhi raciun,

:( :( :( ...
Ne yazacağımı bilemiyorum... Üşümüş ellerimi gülen yüzü ile sıcacık elleri arasında ısıtması sanki daha dündü... Fadime Anneannemiz için yazdıkların az bile Abi'ciğim...
Allah-ü Teala rahmet eylesin, mekanını cennet eylesin. Evladlarına, ailesine ve sevenlerine sabırlar ihsan eylesin, amin.

"İyi insanlar iyi atlara binip gittiler"

Acizane dualar...
Alıntı

15 Ziyaretçi 15-04-2010 22:25
ALLAH RAHMET EYLESİN. İNŞAALLAH FATIMA ANAMIZA KOMŞU OLSUN. DUALARIMIZ FADİME ANAYA. ARDINDA KALANLARA SABIRLAR DİLİYORUM
Alıntı

14 Ziyaretçi 15-04-2010 19:35
İnna lillah ve inna ileyhi raciun... Mekanı cenneti ala olsun ve bizlere de şefaatci olsun inşaallah...
Alıntı

13 Ziyaretçi 15-04-2010 18:20
Doğruluk derecesini bilemem ama büyüklerim, "vücudunda kına olan mevtaya kabirde sorguya hayâ eder melâikeler" derdi.
Fadime annenin mekanı cennet olsun inşallah.

Nursal
Alıntı

12 Ziyaretçi 15-04-2010 17:37
ALLAH rahmet eylesin canımın gülü dualarım seninle rabbim mekanın cennet eylesin inşallah canımın gülü babanem...
Alıntı

11 Ziyaretçi 15-04-2010 17:35
ALLAH rahmet eylesin dualarım seninle canımın gülü inan seni şimdiden cok özlüyorum mekanın cennet olsun inşallah canımın gülü...
Alıntı

10 Ziyaretçi 15-04-2010 12:05
Rabbim önce onu, öldüğümüzde de bizi Peygamber Efendimiz (sav) komşu eylesin inşallah. Dün okuduğumda ruhuna okumuştum ama bugün yine tekrarında okudum, Mevla kabul eylesin. Bizlere de onunki gibi bir ölüm nasip etsin.
Alıntı

9 Ziyaretçi 15-04-2010 09:00
5 bin tane kelimei tevhid, 200 tane salevatı şerif hediye ettik Fadimanne'ye. Allah kabul etsin.
....
Büyük boy aynası karşısında kendini saklayamamak, kendini görmek, hatalarını görmek, ömrünü görmek, dünyayı görmek gibi gelir bana cenaze merasimleri ve mezarlıklar...
Evvelimiz ve ahırimiz hayrolsun inşallah.
Alıntı

8 Ziyaretçi 14-04-2010 22:42
Rabbim, Efendimiz'e "sallallahü aleyhe vesellem" komşu eylesin...
Alıntı

7 Ziyaretçi 14-04-2010 17:50
Başınız sağolsun abiciğim... Allahü teala rahmet eylesin, mekanı cennet olsun Fadime annenin...
Her ay düzenli olarak yirmialtıncı cüz'ü okuyorum, bu aykinin sevabını Fadime annenin ruhuna da hediye ettim.
Alıntı

6 Ziyaretçi 14-04-2010 16:26
Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın. Amin...
Alıntı

5 Ziyaretçi 14-04-2010 16:04
Fadime anneye allahtan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun inşallah. Sevdikleri ile bir arada bulundursun rabbim.
Alıntı

4 Ziyaretçi 14-04-2010 15:56
Allahü teala rahmet eylesin, mekanı cennet olsun...
Güzel yaşamış, güzel vefat etmiş... Yeni yurdunda da güzel karşılanır, güzellere karışır inşallah...
Bütün yakınlarının başı sağolsun, Mevlam sabırlar versin...

Hicran Seçkin
Alıntı

3 Ziyaretçi 14-04-2010 15:44
Allahu teala rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun...
Alıntı

2 Ziyaretçi 14-04-2010 15:00
Canım Fadime anamız,
Her gördüğümde sanki nurlar saçılırdı yüzünde. Her elini öptüğümde bir huzur kurulurdu içime. Yüce Rabbim rahmet eylesin. Huzur içinde yatsın.
Alıntı

1 Ziyaretçi 14-04-2010 14:32
Allah gani gani rahmet eylesin... Sevenlerine sabırlar versin.
Alıntı

Yorum ekle

MESAJ YAZMADAN ÖNCE:

Dikkat : Buraya yazdığınız yorumlar, onaylandıktan sonra yayınlanmaktadır. Yorumunuzda, gerekli görüldüğü takdirde değişiklik, düzeltme vb. yapılabilir. Yorumunuz hiç yayınlanmayabilir. Bu konuda anlayışlı olmanızı rica ediyoruz.

Türkçe yazanlar için hatırlatmalar:
  • Cümle büyük harfle başlar, nokta ile biter.

• Noktadan sonra boşluk bırakılır, yeni cümle başlar.

• 'gelcem, gitcem, gidiyom' denmez 'geleceğim, gideceğim, gidiyorum' denir.

• 'Herkez' denmez 'herkes' denir.

• 'bU şEkiLDE' yazmak sadece okuyanı yorar.

• 'Yanlız' değil 'Yalnız' denir.

• 'ğ' harfi 'g' şeklinde yazılmaz.

• 'Dahi' anlamındaki 'de' ayrı yazılır. Yani 'Bende, sende' denmez, 'Ben de, sen de' denir.

• 'Geldimi?' yazılmaz 'Geldi mi?' yazılır. Soru takıları ayrı yazılır. 'OKmi?' değil, 'Tamam mı?' denir.

• 'ahmet, belgin, duru' denmez. 'Ahmet, Belgin, Duru' denir. Özel isimlerin, illerin, ülkelerin ilk harfleri büyük yazılır.

• 'ki' eki, bağlaç olarak kullanılıyorsa ayrı, ilgi zamiri ve yapım eki olarak kullanıyorsa birleşik yazılır. Ayşe'ninki, evdeki, sabahki, dünkü, bir de baktim ki.. gibi.

• 'v' yerine 'w' yazılmaz.

'Vazgeçtim, yazmıyorum' demeyin. Öğrenmesi çok kolay ;-)

SİTEDE ARAMA

© muammererkul.com   Yayına başlangıç tarihi : 19 Ocak 2008    İletişim: muammer@muammererkul.com

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval