Ergun Göze vefat etti

.
Ortaokula giderken muhafazakar kesimin sahiplendiği büyük gazete Tercüman'dı.
Tercüman yazarları kocaman ve hayal adamlardı benim için.
Ergun Göze ismini oradan hatırlıyorum ilk defa. Sonra (Çekirge Çetin çizdiğim yıllarda) Türkiye Gazetesi'nde birlikte bulunduk.
Ben Cağaloğlu'nda grafik, resim, çizim işleri yaptığım sırada Ergun beyin kitap kapaklarını da hazırladım. Malum Boğaziçi Yayınevi'nin başındaydı.Dün, televizyonda gördüm ilk vefat haberini;
..insanın içi "cız" ediyor!
Keşke uzun yılllar yazmaya devam etseydi Türkiye'de...
Bu satırları yazdığım sırada henüz toprağa verilmedi.
İnsanların hatası kusuru olabilir. Ergun abi Türkiye'mize ve "Türkiye"mize hizmet etmiş; tarihini seven, dinine bağlı kalemlerdendi, ki onun (1931'li) kuşağındakilerin bu özelliklerini ortaya çıkarabilmiş olmaları bile çok çok önemlidir...
Okumayı bilenler bir Fatiha esirgemesinler...
Allahü teala rahmet eylesin, yakınlarının ve basın yayın dünyasının başı sağ olsun...
| < Önceki | Ana Sayfa | Sonraki > |
|---|
Yorum ekle
MESAJ YAZMADAN ÖNCE:
Türkçe yazanlar için hatırlatmalar:
'Vazgeçtim, yazmıyorum' demeyin. Öğrenmesi çok kolay ;-)
Dikkat : Buraya yazdığınız yorumlar, onaylandıktan sonra yayınlanmaktadır. Yorumunuzda, gerekli görüldüğü takdirde değişiklik, düzeltme vb. yapılabilir. Yorumunuz hiç yayınlanmayabilir. Bu konuda anlayışlı olmanızı rica ediyoruz.
Türkçe yazanlar için hatırlatmalar:
- Cümle büyük harfle başlar, nokta ile biter.
- Noktadan sonra boşluk bırakılır, yeni cümle başlar.
- 'gelcem, gitcem, gidiyom' denmez 'geleceğim, gideceğim, gidiyorum' denir.
- 'Herkez' denmez 'herkes' denir.
- 'bU şEkiLDE' yazmak sadece okuyanı yorar.
- 'Yanlız' değil 'Yalnız' denir.
- 'ğ' harfi 'g' şeklinde yazılmaz.
- 'Dahi' anlamındaki 'de' ayrı yazılır. Yani 'Bende, sende' denmez, 'Ben de, sen de' denir.
- 'Geldimi?' yazılmaz 'Geldi mi?' yazılır. Soru takıları ayrı yazılır. 'OKmi?' değil, 'Tamam mı?' denir.
- 'ahmet, belgin, duru' denmez. 'Ahmet, Belgin, Duru' denir. Özel isimlerin, illerin, ülkelerin ilk harfleri büyük yazılır.
- 'ki' eki, bağlaç olarak kullanılıyorsa ayrı, ilgi zamiri ve yapım eki olarak kullanıyorsa birleşik yazılır. Ayşe'ninki, evdeki, sabahki, dünkü, bir de baktim ki.. gibi.
- 'v' yerine 'w' yazılmaz.
'Vazgeçtim, yazmıyorum' demeyin. Öğrenmesi çok kolay ;-)
Yorumlar
Allahü teala rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.
KARANFİL
YILDIZ
Mekanı cennet olsun inşallah...
AYŞE