Radyo 3.Yeni'de "Işığım Söndü"
Bütün şehirleri karardı gönlümün; can çekişmeye başlarken küçülen alevim, fitilde...
Ve, yağı tükenmiş bir kandil gibi söndü ışığım!
Sultan Yürük'ün, Radyo 3.Yeni'de; Muammer Erkul'un "IŞIĞIM SÖNDÜ!" isimli yazısını okuduğu ses kaydı...
| < Önceki | Ana Sayfa | Sonraki > |
|---|
Yorum ekle
MESAJ YAZMADAN ÖNCE:
Türkçe yazanlar için hatırlatmalar:
'Vazgeçtim, yazmıyorum' demeyin. Öğrenmesi çok kolay ;-)
Dikkat : Buraya yazdığınız yorumlar, onaylandıktan sonra yayınlanmaktadır. Yorumunuzda, gerekli görüldüğü takdirde değişiklik, düzeltme vb. yapılabilir. Yorumunuz hiç yayınlanmayabilir. Bu konuda anlayışlı olmanızı rica ediyoruz.
Türkçe yazanlar için hatırlatmalar:
- Cümle büyük harfle başlar, nokta ile biter.
- Noktadan sonra boşluk bırakılır, yeni cümle başlar.
- 'gelcem, gitcem, gidiyom' denmez 'geleceğim, gideceğim, gidiyorum' denir.
- 'Herkez' denmez 'herkes' denir.
- 'bU şEkiLDE' yazmak sadece okuyanı yorar.
- 'Yanlız' değil 'Yalnız' denir.
- 'ğ' harfi 'g' şeklinde yazılmaz.
- 'Dahi' anlamındaki 'de' ayrı yazılır. Yani 'Bende, sende' denmez, 'Ben de, sen de' denir.
- 'Geldimi?' yazılmaz 'Geldi mi?' yazılır. Soru takıları ayrı yazılır. 'OKmi?' değil, 'Tamam mı?' denir.
- 'ahmet, belgin, duru' denmez. 'Ahmet, Belgin, Duru' denir. Özel isimlerin, illerin, ülkelerin ilk harfleri büyük yazılır.
- 'ki' eki, bağlaç olarak kullanılıyorsa ayrı, ilgi zamiri ve yapım eki olarak kullanıyorsa birleşik yazılır. Ayşe'ninki, evdeki, sabahki, dünkü, bir de baktim ki.. gibi.
- 'v' yerine 'w' yazılmaz.
'Vazgeçtim, yazmıyorum' demeyin. Öğrenmesi çok kolay ;-)
Yorumlar
Çok teşekkürler Süleyman Eldeniz.
Yazıyı seslendirmek üzere okuduğum ilk anda, bu şarkıyla bütünleşti içimde. Fon olarak da hiç düşünmeden karar verdim ekledim. Beğenmenize ve de isabetli bulmanıza da çok memnun oldum. Yorum yazma nezaketiniz de bi hayli memnun etti beni gerçekten.
Gecikmeli de olsa ilginize çok teşekkürler. Süleyman Eldeniz ismi hep hoş gelir gözüme kulağıma. Neden mi, yıllar evvelki güzel bir yazınızın izleri olmalı. O yazınızı da bulup ses olmaya çalışırım inşallah.
........
Sevgili Ayşem sana da çook teşekkürler. Yüreklerinizin güzelliği güzel bakıp güzel görmenize, güzellikler yaymanıza neden olmuş. Süleyman kardeşimin de dediği gibi, iki güzel dostumuzdan aldığım bu güzel enerji ve de Muammer Erkul'un böylesine etkileyici güzel bir yazısından esinlenerek, inşallah birkaç şiir daha yazabilirim.
Sevgim ve dualarımla selamlar...
Daha çok dinleyeceğim galiba? Çok güzel bir makale.
Yorum süper. Ablam süpersin. Tebrikler her iki yüreğe. Selam ve sevgiler.
AYŞE YILDIZ